Garden&Knots - leikkokukkafarmi

Olemme leikkokukkafarmi Lohjan Sammatissa Länsi-Uudellamalla. Täällä farmarina on Tanja yhdessä apujoukkojensa kanssa.


Kädet multaan- on ollut vuosia paras hetki vuodesta, jossa voi todella rentoutua. Kaupan-alan ammattilaisena uuvutin itseni työtaakan alle 2015 ja sen jälkeen on pitänyt löytää uusia polkuja ja tapoja toteuttaa itseään. Siskoni valmistui floristiksi ja juuri tuolloin oli aika tehdä ratkaisevia päätöksiä löytää oma polkunsa, johon voimavarat riittävät. 

2020 osallistuin Floret Flower Farmin leikkokukkaviljelyn verkkokurssille. Intensiivinen opintojen kevät toi mukanaan kesällä mitä upeampia kukkia. Täydellisyyteen taipuvaisena halusin oppia jokaisen lajikkeen tavan kasvaa, tavan kukkia ja kuinka kauan ne säilyvät maljakossa. Se on yksi tärkeimmistä tavoitteistani; Kestävyys! Halusin tuoda jokaisen saataville kukkia, jotka tuovat iloa!

2022 laajensin leikkokukkafarmiani tonttimme rajalla olevalle pellolle. Viljely neliöitä tuli lisää ja esikasvatukseen sekä kauden pidennykseen pystytettiin 30 metriä pitkä kasvutunneli herkimmille lajikkeille, ja jatkoa on luvassa.

Garden&Knots:lle myönnettiin 2022 keväällä sirkkalehti -merkki. Olemme myös Laatutarha- auditoitu yritys ja saaneet Laatutarha sertifikaatin.

Kylvämme, istutamme ja poimimme kaikki leikkokukat käsin rakkaudella!